NIAZ-accreditatie is officieel behaald

Het Bravis ziekenhuis kreeg vrijdag definitief de bevestiging dat de NIAZ-Qmentum-accreditatie is toegekend. De officiële uitreiking van het certificaat vindt plaats op maandag 11 februari en voor de medewerkers was er koffie met gebak.

De NIAZ-Qmentum-accreditatie is met glans behaald. Het Bravis ziekenhuis scoorde 99,5% op álle normen (goud, platina en diamant), 99,2% op de gouden (verplichte) normen en 100% op de VIR’s (verplichte instellingsrichtlijnen). De Raad van Bestuur kreeg de bevestiging met complimenten voor de wijze waarop Qmentum door het ziekenhuis is behaald én is aangegrepen als kans om een slag in de organisatie te maken. Het definitieve rapport wordt donderdag ontvangen en ziekenhuisbreed gedeeld.

Uitreiking op 11 februari 

De officiële uitreiking van het certificaat vindt plaats op maandag 11 februari, bij de start van de ‘De week van Ons ziekenhuis van morgen’. NIAZ-directeur Ellen Joan van Vliet overhandigt dan het NIAZ-Qmentum-certificaat aan de Raad van Bestuur van het ziekenhuis. Dat gebeurt rond 14.30 uur in de centrale hal van locatie Roosendaal.

Continu verbeteren

Eén van de voorwaarden voor de accreditatie is de voortdurende verbetering van de kwaliteit. Het ‘kwaliteitsdenken’ dat in het Qmentum-accreditatieproces ziekenhuisbreed is omarmd, wordt voortgezet. Bianka Mennema: “Iedereen is betrokken bij het continu verbeteren van onze zorg. Dat ervaart de patiënt bij elk contact in het ziekenhuis, van verpleegkundige tot arts, van fysiotherapeut tot poli-assistent. Met deze accreditatie en de handvatten die Qmentum ons bood, is hiervoor een stevige basis gelegd.”

Definitief 

Het NIAZ-auditteam liep in december 2018 een week lang door beide ziekenhuizen. Vrijdag 14 december kwam de eerste terugkoppeling en een voorlopig eindoordeel. Het opgestelde conceptrapport met alle bevindingen is nu definitief vastgesteld en de accreditatie verleend. In het rapport is een aantal verbeterpunten benoemd. Deze verbeterpunten zijn belegd bij de verantwoordelijken. 

Accreditatiestatus 

De ziekenhuislocaties Bergen op Zoom en Roosendaal hebben sinds 2006 de NIAZ-accreditatiestatus. Het nieuwe certificaat voor Bravis is geldig tot en met 2022.