Felicitaties bij overhandiging NIAZ-certificaat

Ellen Joan van Vliet, directeur van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ), kwam maandag 11 februari persoonlijk naar Roosendaal om het certificaat te overhandigen. Zij feliciteerde het ziekenhuis met het mooie resultaat.

“We hebben uw ziekenhuis getoetst op 2.112 normen. U heeft 99,2% van de gouden normen behaald. Dat is een heel hoge score. Hiermee wordt bevestigd dat de zorg in het Bravis ziekenhuis aan de hoogste internationale normen op het gebied van kwaliteit en veiligheid voldoet. Het Bravis ziekenhuis is met recht klaar voor de toekomst.” 

Geweldig resultaat

Bianka Mennema-Vastenhout, lid van de raad van bestuur, nam het certificaat namens het Bravis ziekenhuis in ontvangst. “We zijn hier erg blij mee. Het is een geweldig resultaat. We zijn trots op onze artsen, verpleegkundigen en andere collega’s die dit samen tot stand hebben gebracht.”

Normen 

Het NIAZ-Qmentum-auditteam keek in december 2018 een week lang op beide ziekenhuislocaties mee. Het Bravis ziekenhuis werd met name getoetst op onderwerpen die direct met de patiëntenzorg te maken hebben. Na afloop van de auditweek was het team onder de indruk van de resultaten. Zij ervoeren Bravis, vier jaar na de fusie, ook echt als één organisatie. De missie ‘Samen word je beter’ was volgens hen daadwerkelijk in de praktijk terug te zien.