Veel interesse voor oriëntatiebijeenkomst Bravis ziekenhuis

Laagdrempelig, persoonlijk contact, snelle interactie... zomaar enkele pluspunten van de oriëntatiebijeenkomst die Bravis op 11 januari organiseerde in de zoektocht naar verpleegkundigen. Het initiatief is beslist voor herhaling vatbaar, ook voor andere functies!

Het is steeds lastiger om vacatures in te vullen, vertelt Carla Teekens-Luijkx, adviseur HRM en een van de initiatiefnemers voor de oriëntatiebijeenkomst. "We merken dat het aantal reacties vermagert. Dat is best zorgwekkend. Dat komt ook omdat we bij sollicitaties een cv en een motivatiebrief vragen. Daar moet je toch wel even over nadenken. Mensen die op zoek zijn naar een andere functie, nemen die tijd vaak niet. Daarom wilden we het over een andere boeg gooien en een bijeenkomst organiseren, waarbij geïnteresseerden heel laagdrempelig informatie zouden kunnen krijgen over de verschillende verpleegkundige functies in het ziekenhuis. Maar ook iets konden proeven van de sfeer in de organisatie, meer te weten kwamen over samenwerken en over tal van andere zaken die je belangrijk vindt als je op zoek bent naar een (nieuwe) baan.”

Verwarmend 

De leidinggevenden van Bravis kijken terug op een zeer geslaagde bijeenkomst. "Het enthousiasme en de oprechte interesse van de bezoekers waren heel verwarmend. Een bijeenkomst om zeker een keer te herhalen, en zelfs breder in te zetten voor alle functies bij Bravis!"

Mogelijkheden genoeg

Eén van de bezoekers liet weten al heel lang te overwegen in het ziekenhuis te gaan werken. Ze heeft al lang niet meer in de zorg gewerkt en heeft geen beeld van haar huidige mogelijkheden. De bijeenkomst was voor haar bij uitstek de gelegenheid om zich te oriënteren. Ook oud-leerlingen, die na de fusie geen contract bij Bravis aangeboden kregen, waren gekomen om te bespreken of er nu wel mogelijkheden zijn. En die zijn er!