Stichting Vrienden van Bravis ziekenhuis

Zorgt ervoor dat extra voorzieningen, die niet altijd uit het gewone budget betaald kunnen worden, toch gerealiseerd kunnen worden. De stichting wil voor patiënten een verblijf in Bravis ziekenhuis zo prettig mogelijk te maken, bijvoorbeeld met een min of meer huiselijke sfeer en net dat beetje meer comfort.

Stichting Vrienden van Bravis ziekenhuis realiseert de extra voorzieningen die hiervoor nodig zijn. Benieuwd wat de stichting in 2019 gerealiseerd heeft? Bekijk onze gerealiseerde projecten.

Patiënten voorlichten met 3D printer

Bravis is een van de eerste ziekenhuizen dat aan de slag gaat met 3D prints om patiënten beter voor te lichten. Harry Jan Raad, gipsverbandmeester van de afdeling Orthopedie, had de eer om samen met enkele orthopedisch chirurgen de 3D printer in ontvangst te nemen. De printer is geschonken door de Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis.

VR brillen voor operatiekamers

70% van de kinderen is bang voor de OK. Dankzij drie nieuwe Virtual Reality (VR) brillen kunnen medewerkers van het Bravis ziekenhuis die angst wegnemen met een leuke video. Dit geeft veel voordelen; zo herstellen kinderen zonder angst sneller en ervaren ouders minder stress. De aanschaf is mede mogelijk gemaakt door een schenking van golfvereniging de Stok aan Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis.