Twee Koninklijke onderscheidingen

Op de dag vóór Koningsdag zijn tijdens de lintjesregen twee (oud)medewerkers van Bravis onderscheiden! Joke de Kock-Suijkerbuijk, medewerker Bloedafname en Han Hazendonk, oud-voorzitter van de Cliëntenraad van het toenmalige Lievensberg ziekenhuis, zijn beide benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bezige bij

Joke de Kock-Suijkerbuijk is een bezige bij en zet zich naast haar werkzaamheden in het ziekenhuis graag belangeloos in voor anderen. Zo is zij sinds 2001 betrokken bij sportvereniging Diomedon als scheidsrechter, wedstrijdleider, jurylid en secretaris voor thuiswedstrijden. Ze werkt ook bij de Wereldwinkel en was secretaris bij de EHBO-vereniging Nieuw-Vossemeer. Daarnaast is Joke mantelzorger voor haar schoonzus.

Betrokkenheid 

Jan Hazendonk trad op 1 januari 2005 toe tot de Cliëntenraad van het Lievensberg ziekenhuis. Na enkele maanden als waarnemend secretaris gefungeerd te hebben, werd hij in november van datzelfde jaar voorzitter. Een rol die hij tot zijn afscheid in december 2014 met zeer grote betrokkenheid heeft vervuld. In zijn zittingsperiode heeft Jan in het bijzonder het onderdeel 'Kwaliteit en veiligheid in het ziekenhuis' op de kaart gezet, speelde de Cliëntenraad een grote rol bij 'gastvrijheid in de zorg' en werd de opmaat ingezet voor de fusie van Lievensberg met het Franciscus. Het is goed te beseffen dat dit alles gebeurde vanuit vrijwilligersoogpunt: Jan Hazendonk voelde zich zeer betrokken bij een goede ziekenhuiszorg in ons verzorgingsgebied.