Sneller patiëntenvervoer tussen locaties Bravis ziekenhuis

Stabiele, niet-spoedeisende patiënten kunnen voortaan met speciaal zorgvervoer sneller van de ene Bravislocatie naar de andere worden gebracht. Zo blijven ambulances beschikbaar voor patiënten die met spoed medische hulp nodig hebben.

Het gaat om ritten met patiënten die tijdens het vervoer geen medische begeleiding nodig hebben. Familieleden of andere naasten kunnen meerijden. Het Bravis ziekenhuis werkt voor dit vervoer sinds een jaar samen met BAS Ambulance Service, een gespecialiseerd bedrijf in ambulance- en zorgvervoer. De ervaringen zijn positief en dat is reden om de samenwerking te intensiveren.

Minder wachttijd 

Het liggend zorgvervoer van BAS kan zowel op afroep (binnen een uur bij het ziekenhuis) als op afspraak aangevraagd worden. Annemieke Wijnja, zorgmanager Spoedeisende hulp: “Soms is een volledig ingerichte ambulance en medische begeleiding niet nodig. Dan is het fijn om van deze dienstverlening gebruik te maken. Voor de patiënt is dit sneller, want bij een reguliere ambulance kan de wachttijd weleens oplopen. Spoedvervoer gaat namelijk altijd voor.” 

Veiligheid voorop 

Liggend vervoer van BAS wordt ingezet voor patiënten met stabiele, vitale functies. Het Bravis ziekenhuis is één van de eerste ziekenhuizen in Nederland die deze vorm van vervoer inzet. Annemieke Wijnja: “Uiteraard kiezen we alleen voor deze vorm van vervoer als de arts beoordeelt dat dit kan. De veiligheid van de patiënt staat altijd voorop.”