Rwanda: Samenwerking versterken

In oktober zijn medewerkers van de Bravis-afdeling Revalidatie en de Mytylschool in Roosendaal naar Rwanda (Oost-Afrika) afgereisd om de samenwerking te versterken. Centraal stond de vraag: kunnen we gezamenlijk een project ondersteunen in het kader van maatschappelijke professionalisering en persoonlijke ontwikkeling?

Tijdens het werkbezoek bezochten Peter Reijnaars (manager zorgeenheid Revalidatie), Marieke Schreuders (teamleider Revalidatie) met hun collega’s van de Mytylschool Roosendaal Gerard Kusters (directeur/bestuurder) en Marianne van Dorst (teamleider) vijf instituten van Home de la Vierge des Pauvres (HVP) in Gatagara. Het hoofdkwartier van HVP Gatagara ligt in Nyanza en biedt zorg en revalidatie aan kinderen met een lichamelijke beperking.

Indruk 

Het werkbezoek heeft een diepe indruk op alle reizigers gemaakt en zal zeker een vervolg krijgen, want de kennismaking en inventarisatie van de behoeften zijn geslaagd. Daarnaast zijn al veel kleuters blij gemaakt met een mooi knuffelbeertje, dat is geschonken door de Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis.

Terugkoppeling 

Tijdens een terugkoppeling in december hebben de reizigers een presentatie gegeven aan bestuurders, medewerkers en diverse instanties. Tijdens deze bijeenkomst zijn concrete projecten voor de toekomst bepaal, zoals het aanschaffen van nieuwe toiletten en matrassen voor de kleuters, een kennisoverdracht aan therapeuten en het geven van ondersteuning op het gebied van onderwijs.