Polikliniek Kindergeneeskunde ontvangt digitale leestafel

In de wachtruimte van de polikliniek Kindergeneeskunde in Bergen op zoom staat sinds kort een digitale leestafel. Tijdens het wachten kunnen kinderen samen met hun ouders op de beeldschermen een filmpje kijken of een spelletje spelen. Ook kunnen ze hierop meer informatie vinden over bepaalde onderzoeken of diagnoses. 

Wendy Stander, secretaresse polikliniek kindergeneeskunde is blij met de komst van de digitale leestafel: “De digitale leestafel heeft echt een toevoegde waarde voor onze polikliniek. Onze patiënten worden steeds digitaler. Met de beeldschermen kunnen we de wachttijd voor hen aangenamer maken. Ook willen verschillende artsen de beeldschermen gebruiken om kinderen een vragenlijst in te laten vullen of informatie op te laten zoeken na een afspraak.”

Mooi gebaar 

De digitale leestafel is geschonken door Nestaan Holland uit Tholen. Het bedrijf vierde afgelopen jaar zijn 50 jarige jubileum. In plaats van cadeaus vroegen zij genodigden een donatie te doen, bestemd voor Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis. Dankzij dit mooie gebaar is de wens van een digitale leestafel voor de polikliniek Kindergeneeskunde uitgekomen. Samen met BravE, het innovatieteam van het ziekenhuis, is vervolgens het idee uitgewerkt.