Fabiolaflat gesloten: het einde van een tijdperk

Alle medewerkers van de locatie Bergen op Zoom én alle nieuwe medewerkers sinds de fusie zijn in de Fabiolaflat in Bergen op Zoom geweest. Met het vertrek van HRM en Finance & Control uit dit gebouw sluit het Bravis ziekenhuis een hoofdstuk af. 

Anders dan veel mensen denken, verwijst de naam van de flat niet naar de voormalige koningin Fabiola maar naar Fabiola van Rome. Zij was een weldoenster die in het jaar 399 overleed en haar aanzienlijke vermogen én al haar tijd aan christelijke naastenliefde besteedde. Fabiola stichtte in Ostia, de havenstad van Rome, het eerste hospitaal van Europa.  

Leerlingverpleegkundigen

Voordat in de Fabiolaflat kantoren kwamen, woonden hier leerling-verpleegkundigen. Tijdens de reünies kwamen veel plezierige herinneringen naar boven, want het was voor veel jongedames de plek waar zij voor het eerst op eigen benen stonden. De vaak zeventien- en achttienjarigen haalden heel wat streken uit, maar woonden in de flat ook onder een streng regime. De eerste groep leerlingen had het hier zo gezellig dat ze de volle opleidingstijd in de flat bleef wonen.