Enthousiaste reacties op co-sleeper

Soms zijn er geen technische hoogstandjes of ingewikkelde medische oplossingen nodig, maar volstaat een simpel én inventief idee om het verblijf in het ziekenhuis net iets aangenamer te maken. De co-sleeper, die moeder en kind in het Bravis Moeder & Kindcentrum letterlijk en figuurlijk dichter bij elkaar brengt, is daar het perfecte voorbeeld van.

In de co-sleeper ligt het pasgeboren kindje niet in een afgesloten bedje, maar op een matras waaromheen de zijkanten doorzichtig zijn én weggeklapt kunnen worden. Hierdoor is de baby beter te zien en kan de moeder het kindje ook naar zich toeschuiven als ze nog niet kan tillen na bijvoorbeeld een keizersnede.

Band

Het zorgt ervoor dat moeder het kind direct na de bevalling kan aanraken, wat belangrijk is voor de band tussen de twee. Het is ook een veilige oplossing. De moeder kan niet in haar slaap op de baby rollen, maar heeft het kindje zo wel heel dicht bij zich.

Stichting Vrienden van Bravis

De co-sleepers werden aan het ziekenhuis geschonken door de Stichting Vrienden van Bravis en krijgen van zowel verpleging als ziekenhuispatiënten louter enthousiaste reacties. Ze zijn verrijdbaar, in hoogte verstelbaar, handig in gebruik en veilig. In de toekomst wordt het bedje mogelijk uitgebreid met een matras waarbij de temperatuur geregeld kan worden, zodat deze optimaal is voor de baby.

Bravis Golftoernooi

De aanschaf van de co-sleeper is mogelijk gemaakt door de bijdragen van de deelnemers van het Bravis Golftoernooi 2018, mede georganiseerd door hoofdsponsor Engie. Maandag 11 maart vond de officiële overhandiging plaats.