Bravis zet VR bril in op operatiekamers

Maar liefst 70% van de kinderen is bang voor de OK. Dankzij drie nieuwe Virtual Reality (VR) brillen kunnen medewerkers van het Bravis ziekenhuis die angst wegnemen met een leuke video. Dit geeft veel voordelen; zo herstellen kinderen zonder angst sneller en ervaren ook ouders minder stress. De aanschaf is mede mogelijk gemaakt door een schenking van Golfvereniging de Stok aan Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis.

Op de voorbereidingskamer van de OK maakt anesthesiemedewerkster Gerry Goddrie graag gebruik van een VR bril. “Door een leuke video op de VR bril zijn ze even in hun eigen wereld en afgeleid van al het spannende wat komen gaat." Om nog meer kinderen te kunnen helpen, besloot ze een aanvraag voor extra VR brillen in te dienen bij Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis.

Schenking 

De Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis ging na Gerry’s aanvraag in gesprek met het bestuur van de golfvereniging in Roosendaal. Zij waren voor hun jaarlijkse benefiet op zoek naar een lokaal project dat met kinderen te maken had en waren direct enthousiast. Het benefiet was een groot succes, de golfvereniging schonk maar liefst € 2.650 aan de Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis.

Toekomst 

Brave, het innovatieteam van het ziekenhuis, heeft de Vriendenstichting ondersteund met het uitwerken en realiseren van de aanvraag. Zij werken nu samen met Gerry aan de volgende stap: een VR rondleiding in de OK. Veel (jonge) patiënten zijn nog nooit geopereerd en weten daardoor niet wat ze kunnen verwachten. Dat kan spannend zijn. Waar komen ze langs als ze naar de OK gaan, hoe ziet de OK eruit en welke geluiden horen ze daar? Met een VR rondleiding willen we hen daar op een leuke en interactieve manier op voorbereiden.