Bravis rond met alle zorgverzekeraars

Het Bravis ziekenhuis heeft met alle zorgverzekeraars een contract voor het jaar 2020 afgesloten. Wanneer een zorgverzekeraar een contract heeft met het Bravis ziekenhuis, krijgt de patiënt de zorg (met aftrek van het eigen risico) maximaal vergoed en kunnen patiënten bij het Bravis ziekenhuis terecht voor zorg die via de basisverzekering vergoed wordt.

Budgetpolissen

De enige uitzondering zijn de selectief- en basisbudgetpolissen van Zilveren Kruis. Hiervoor is het Bravis ziekenhuis niet gecontracteerd. Patiënten kunnen voor meer informatie hierover contact opnemen met Zilveren Kruis. De Zekur polis van VGZ is wél gecontracteerd. 

Niet alle zorg wordt (volledig) vergoed

Als de patiënt naar het ziekenhuis komt voor onderzoek of behandeling, betaalt deze eerst zelf het eigen risico. Het verplichte eigen risico bedraagt in 2020 € 385. Sommige behandelingen vallen zowel buiten het basispakket als buiten de aanvullende verzekering. Deze behandelingen moet de patiënt volledig zelf betalen. De patiënt doet er daarom goed aan altijd eerst de zorgverzekeraar te raadplegen, voordat hij/zij instemt met een ingreep of behandeling.